Seneste nyt

Alle produktionslinjer i kommerciel brug

Dato: 8. marts 2024

Endnu en milepæl er nået.

Reaktor nr. 6 har påbegyndt kommerciel produktion, og dermed er alle seks produktionslinjer i gang.

Det er en delmålsætning, vi har arbejdet hårdt for at nå, og at det nu er sket, skyldes ikke mindst vores medarbejderteam, der hver dag leverer en enorm indsats.

En yderligere god nyhed er, at vi sammen med Vitols tekniske team har udarbejdet en omfattende plan for, hvordan vi fremadrettet får optimeret vores produktion, og at vi nu har finansieringen til at gennemføre den på plads.

Det arbejde bliver udført mellem februar og april, og på den måde sikrer vi, at det får minimal negativ indflydelse på vores produktion.

Finansieringen er sikret med opbakning fra en gruppe WPU-aktionærer.

Endnu en milepæl er nået. Reaktor nr. 6 har påbegyndt kommerciel produktion, og dermed er alle ...

WPU vinder vækstpris

Dato: 8. februar 2024

”𝐕𝐢𝐧𝐝𝐞𝐫𝐞𝐧 𝐞𝐫… 𝐖𝐏𝐔 – 𝐖𝐚𝐬𝐭𝐞 𝐏𝐥𝐚𝐬𝐭𝐢𝐜 𝐔𝐩𝐜𝐲𝐜𝐥𝐢𝐧𝐠

Med de ord blev vi kaldt på scenen for at modtage Vækstprisen til den årlige OdsHædring-ceremoni 🎉

Niels Bagge repræsenterede os sammen med vores tekniske direktør, Jan Gramkow, og – meget passende – assisterende fabrikschef Nilas Danielsen, der var den første medarbejder, der blev ansat i WPU, og har været med fra begyndelsen.

Nilas er med andre ord ansigtet på en af vores allerstørste styrker: medarbejderne, der hver dag knokler for at drive vores virksomhed fremad.

Siden han blev ansat, er mange flere medarbejdere heldigvis kommet til, og alene sidste år skabte vi flere end 20 arbejdspladser i Odsherred. Det var en del af motivationen for at tildele os Vækstprisen, og det betyder alverden for os, at vi på den måde kan give tilbage til lokalsamfundet og Odsherred Kommune.

Men det skader heller ikke at blive anerkendt for sin indsats og få overrakt en pris 😁 Så tusind tak til Dragsholm Sparekasse, Sparekassen Sjælland-Fyn, Odsherred Erhvervsforum og Erhvervsservicee i Odsherred Kommune for at tildele os Vækstprisen.

Også et stort tillykke til Murerfirmaet KS-Byg og JJ Gruppen, der var de to øvrige nominerede til prisen.

WPU's repræsentanter ved hædringen.
Niels Bagge, teknisk direktør Jan Gramkow og assisterende fabrikschef Nilas Danielsen.

”𝐕𝐢𝐧𝐝𝐞𝐫𝐞𝐧 𝐞𝐫… 𝐖𝐏𝐔 – 𝐖𝐚𝐬𝐭𝐞 ...

WPU er nomineret til to priser

Dato: 3. januar 2024

Vi er stolte af at være blevet nomineret til både Vækstprisen og Iværksætterprisen i Odsherred Kommune.

🌱 Vi er taknemmelige for, at vores virksomheds markante vækst og positive påvirkning af lokalområdet bliver anerkendt.

🚀 Vi er samtidig beærede over at vores iværksætterånd bliver bemærket. Vi stræber altid efter at være innovative, modstandsdygtige og at skabe en mærkbar og positiv forandring.

 

Vi takker mange gange for nomineringerne!

Vi er stolte af at være blevet nomineret til både Vækstprisen og Iværksætterprisen i Odsherred ...

Nye medlemmer er trådt ind i bestyrelsen

Dato: 22. september 2023

Der er i dag blevet afholdt ekstraordinær generalforsamling på Clarion Hotel Copenhagen Airport.

Aktionærer, der repræsenterer mere end 80 procent af den udstedte aktiekapital i WPU, var til stede. Bestyrelsen udpegede advokat Klaus H. Lindblad som dirigent for mødet.

Følgende kandidater til bestyrelsen blev enstemmigt valgt ind:

 • Tom Baker
 • Eduard Ruijs
 • Jérôme Schmitt

De tidligere bestyrelsesmedlemmer Niels Albertsen, Sven Petersen og Anders Bloch fratrådte. Formanden udtrykte taknemmelighed for den værdifulde indsats, som de fratrådte bestyrelsesmedlemmer har ydet for WPU.

Bestyrelsen vil nu bestå af følgende medlemmer:

 • Niels Stielund
 • Tom Baker
 • Eduard Ruijs
 • Jérôme Schmitt
 • Klaus Lindblad

Der er i dag blevet afholdt ekstraordinær generalforsamling på Clarion Hotel Copenhagen Airport. ...

WPU leverede præsentation i Oslo

Dato: 21. september 2023

WPU – Waste Plastic Upcyclings næstformand i bestyrelsen, Klaus Lindblad, leverede en virksomhedspræsentation på Pareto Securities’ Annual Energy Conference i Oslo den 21. september.

Flere end 170 virksomheder og 2.000 repræsentanter fra hele verden er til stede på konferencen, der er den største af sin slags i verden.

Du kan se hele præsentationen her.

 

WPU - Waste Plastic Upcyclings næstformand i bestyrelsen, Klaus Lindblad, leverede en ...

International aktør skal bruge WPU’s produkt

Dato: 13. september 2023

Vores nære samarbejdspartner Vitol har indgået en aftale med den internationale koncern Braskem.

Aftalen indebærer, at Vitol forsyner Braskem Netherlands B.V. med olie, der er produceret på WPU’s faciliteter i Danmark.

Olien vil blive brugt til at lave nye plastikmaterialer, den bliver en del af Braskems Wenew-økosystem med fokus på bl.a. cirkulært design.

Braskem planlægger inden 2030 at sælge 1 million ton produkter med genanvendt materiale samt at indsamle 1,5 million tons plast fra miljøet.

Niels Stielund, bestyrelsesformand for WPU, er glad for at se WPU’s produkt blive en del af en ambtiøs plan hos en stor aktør som Braskem.

“Aftalen med Braskem er et vigtigt skridt for os. At en verdenskendt aktør som Braskem nu vil bruge vores råmateriale er en milepæl for os og en anerkendelse af vores unikke teknologi. Det understreger også, hvordan end of life-plastik kan være en værdifuld ressource i en cirkulær proces i stedet for at ende i forbrændingsanlæg eller på lossepladser. Så vi er ydmyge og glade for at tage på denne rejse sammen med Braskem og Vitol,” siger han.

Samarbejdet markerer en vigtig udvikling i WPU’s bestræbelser på at fremme bæredygtige løsninger inden for håndteringen af plastikaffald.

 

Vores nære samarbejdspartner Vitol har indgået en aftale med den internationale koncern Braskem. ...

Ændringer i organisationen

Dato: 30. august 2023

Den 1. september tiltræder Thomas Åberg i rollen som Chief Financial Officer (CFO) i WPU – Waste Plastic Upcycling.

Han bliver en del af den daglige ledelse og refererer direkte til bestyrelsen. Ændringen styrker vores rapporteringsevner og forbereder organisationen på det forestående byggeprojekt i Nakskov.

Thomas Åberg kommer til at opbygge en ny afdeling i WPU, der også får ansvaret for ESG-rapportering og HR-området.

I samme ombæring forlader co-CEO Lotte Rosenberg WPU for at søge nye udfordringer. Fremover indtager Vitol en mere aktiv rolle i virksomhedens internationale ekspansion, og WPU får igennem Vitol adgang til flere ressourcer og et stort globalt netværk af samarbejdspartnere og mulige kunder.

Vi takker Lotte Rosenberg for hendes dedikerede og dygtige bidrag til at opbygge og udvikle vores forretningsstrategi, og vi ønsker hende alt mulig held og lykke fremover.

Ændringerne i organisationen får ingen indflydelse på WPU – Waste Plastic Upcyclings fremtidige forretning eller strategi.

Den 1. september tiltræder Thomas Åberg i rollen som Chief Financial Officer (CFO) i WPU - Waste ...

Vitol køber stor aktiepost i WPU

Dato: 2. august 2023

Vitol bliver storaktionær i WPU – Waste Plastic Upcycling med et opkøb af knap 15 % af aktierne i den danske virksomhed, der er specialiseret i at omdanne plastikaffald til olie.

Med investeringen ejer Vitol nu 24,7 % af aktierne i WPU, og prisen for de godt og vel 7,6 mio. aktier, der bliver købt til markedspris, er 250 mio. DKK. Det oplyste WPU mandag den 31. juli.

Udover at Vitol investerer massivt i WPU, udvider og forstærker parterne samtidig samarbejdet, hvad angår salg af fremtidig produktion fra WPU’s fabrikker.

Potentiale i international udvidelse

WPU begyndte produktion på sin første fabrik i Fårevejle tidligere i år, og i juni blev den første last på 33 ton plastikolie afsat til Vitol og sendt afsted til udlandet.

”I WPU har vi knækket koden og vist, at vi kan kommercialisere pyrolyse og omdannelsen af plastikaffald til olieprodukter, mens Vitol ved alt om raffinering og har et enormt, verdensomspændende netværk, som vi kan drage fordel af. På den måde sikrer den nye aftale og Vitols øgede ejerskab både os og dem en række fordele og muligheder. Der er med andre ord god grund til at se lyst på fremtiden,” siger WPU’s formand, Niels Stielund.

Vitol ser et stort potentiale i at udrulle WPU’s teknologi på verdensplan, hvor markedet for at give plastikaffald nyt liv, endnu er uopdyrket. Med den nye aftale har virksomheden sikret sig mulighed for at afgive tilbud på finansieringen af fremtidige fabrikker uden for Danmarks grænser.

Flere fordele for WPU

Den nye aftale sikrer derudover en række forbedrede vilkår for WPU. Prisen for den del af produktionen, der bliver til voks, er nu fastsat højere end indledningsvis forventet, hvilket styrker udsigten til øget afkast fra WPU’s fabrikker.

Kontraktlængden for leveringsaftalerne til Vitol er forlænget til 10 år fra produktionsstart på alle fabrikker. Tidligere lød de på 3 år med option på at forlænge i yderligere 2 år.

Chef for Vitols nafta-afdeling Tom Baker glæder sig over det udvidede samarbejde med WPU.

”Hos Vitol er vi meget tilfredse med, at vi fortsætter vores partnerskab med WPU i den næste vækstfase. Vi har været meget imponerede over det, som WPU’s team har opnået frem til i dag, og vi vil fortsætte med at være involveret og støtte virksomheden i at udvikle sin forretning,” siger han.

Fabrikker i Nakskov og Esbjerg er planlagt, og med den nye aftale med Vitol  geninvesterer de sælgende aktionærer 50 mio. DKK i opførelsen af fabrikken i Nakskov, der dermed er tæt på at være fuldt finansieret. Finansieringen realiseres bl.a. sammen med WPU’s finansielle partner Nykredit

Vitol bliver storaktionær i WPU – Waste Plastic Upcycling med et opkøb af knap 15 % af aktierne ...

Flere produktionslinjer testet og klar til brug

Dato: 31. juli 2023

I Fårevejle er produktionslinjerne 2 og 3 blevet testet. Alle test er gennemført med gode resultater, og der kan nu produceres plastikolie (PtL) på de første tre produktionslinjer på fabrikken.

Næste skridt er en samlet test af de tre produktionslinjer i samspil – kaldet Train 1 – for at afprøve den interne infrastruktur, når de opererer samtidig.

Vi forventer at færdiggøre den test i løbet af sommeren, hvorefter alle tre linjer i Train 1 kan køre produktion samtidig.

I Fårevejle er produktionslinjerne 2 og 3 blevet testet. Alle test er gennemført med gode ...

Første levering til Vitol er sendt afsted

Dato: 23. juni 2023

Fredag den 23. juni kørte den første lastbil afsted med tanken fuld af vores produkt med retning mod en af Vitols kunder.

Det er en milepæl i vores virksomheds historie, og repræsentanter for Vitol var tilstede i Fårevejle for at markere øjeblikket med os.

Tom Baker, der er Global Head of Naphtha trading hos Vitol, sagde: “Vi er meget tilfredse med den første, succesfulde levering af WPU’s produkt til en af vores internationale kunder i kemikalieindustrien. Vi har støttet op om WPU i deres arbejde med at skabe en god løsning for end of life-plastik, og vi er stolte af at være med på rejsen. Vi ser frem til at fortsætte samarbejdet med WPU, efterhånden som de ekspanderer.”

WPU’s administrerende direktør, Niels Henrik Bagge, siger: “Vi takker Vitol for støtten, og vi ser frem til at fortsætte arbejdet.”

Vitol har lavet en aftale med WPU, der betyder at den internationale koncern aftager al produkt fra WPU i de kommende år.

Fredag den 23. juni kørte den første lastbil afsted med tanken fuld af vores produkt med retning ...

WPU får end of waste-status af kommunen

Dato: 6. juni 2023

Odsherred kommune har givet miljøgodkendelse til pyrolyse af plastik til WPU – Waste Plastic Upcycling den 28. marts 2023.

Afgørelsen omfatter olien produceret efter behandling af plastik i pyrolyseanlægget.

Følgende betingelser er jf. affaldsbekendtgørelsens §6 vurderet opfyldt:

1) Stoffet eller genstanden skal anvendes til specifikke formål.

2) Der findes et marked for eller en efterspørgsel efter et sådant stof eller en sådan genstand.

3) Stoffet eller genstanden opfylder de tekniske krav til de specifikke formål og lever op til gældende lovgivning og normer vedrørende produkter.

4) Anvendelsen af stoffet eller genstanden får ikke generelle negative indvirkninger på miljøet eller menneskers sundhed.

Om WPU’s proces skriver Odsherred Kommune:

” Teknisk set ligner olien (WPU’s produkt) en råolie eller andre olier udvundet herfra. Olien har et EC-nummer 948-982-9, og følgende tekniske navn: ”hydrocarbons from mixed waste plastic; thermo-mechanical depolymerization condensate”.

Miljømæssigt ligner den råolie eller andre olier udvundet herfra. Den hører ikke til i naturen, men håndteres i lukkede kredsløb. Den videre raffinering af olien sker på miljøgodkendte anlæg. Derfra sendes den raffinerede olie videre til anden kommerciel anvendelse.”

Odsherred kommune har givet miljøgodkendelse til pyrolyse af plastik til WPU - Waste Plastic ...

Optimering af anlæg i Fårevejle går efter planen

Dato: 1. juni 2023

En kort opdatering fra vores arbejde på fabrikken i Fårevejle.

 • 11 produktionsprocesser gennemført
 • Olieudbytte på 80 % (over forventning)
 • Mere end 33 ton olie produceret

Vi er stadig i gang med at optimere den første produktionslin med test af forskellige typer plastikaffald og temperaturer.

Snart bliver næste produktionslinje igangsat, så vi kan forbedre logistikdelen og yderligere teste fabrikkens kapacitet.

Når de første tre produktionslinjer er optimeret og igangsat, kan vi hurtigt skrue op for de resterende tre, så vi når produktion på fuld styrke i årets sidste kvartal.

Dermed går alt efter planen.

Bestyrelsesformand var i denne uge gæst på Pareto TV, hvor kan præsenterede WPU’s fremskridt og overordnede forretningsstrategi. Han fortalte også om finansieringen af de kommende fabrikker i Nakskov og Esbjerg, som næsten er på plads.

Du kan se hele indslaget på Youtube.

En kort opdatering fra vores arbejde på fabrikken i Fårevejle. 11 produktionsprocesser ...

Gode resultater for produktionen i Fårevejle

Dato: 2. maj 2023

Efter en grundig gennemgang har vi så småt fået fintunet den første af vores seks produktionslinjer i Fårevejle.

Resultaterne er opløftende, og vores system viser for alvor sit potentiale. I sidste uge kørte vi produktion med fuld pyrolyseovn, og det gav et output på olie mellem 76 % og 84 %. Det er højere end de niveauer, vi tidligere har opnået, og et output på ca. 70 % ville have flugtet med forventningerne.

De gode resultater er primært affødt af de design-opgraderinger, som vi gennemførte på hele produktionssystemet tidligere i år. Vi fortsætter selvfølgelig med at justere og optimere processen, og først når vi når et helt tilfredsstillende resultat, rykker vi videre til den næste produktionslinje.

Vi overholder tidsplanen, og det er stadig forventningen, at vi har et anlæg, der kører på fuld styrke i 4. kvartal af 2023.

Efter en grundig gennemgang har vi så småt fået fintunet den første af vores seks ...

Waste Plastic Upcycling har sat gang i produktionen og tappet den første olie

Dato: 14. april 2023

Det er lidt over et år siden, at Waste Plastic Upcycling (WPU) tog spadestikket til sin første fabrik i Odsherred Kommune, og siden er det gået hurtigt. I går satte virksomheden nemlig officielt gang i produktionen og passerede dermed endnu en afgørende milepæl siden stiftelsen i 2019.

I forrige uge modtog WPU de sidste myndighedsgodkendelser, og dagens produktion var derfor den første på nøjagtig de vilkår, som den fremtidige produktion skal køres på.

Dermed er WPU klar til at køre med et fuldt kommercialiseret og gennemtestet system, der med pyrolyse kan upcycle plastikaffald til ny olie. Produktionen er stort set selvforsynende med energi, da gas fra processen føres tilbage og bruges til at drive pyrolyseprocessen.

”Hamrende stolte”

Administrerende direktør Niels Bagge var sammen med en lille gruppe medarbejdere til stede i produktionshallen, da den første olie blev tappet.

”Det var et stort øjeblik, og vi er hamrende stolte af, at det på så kort tid er lykkedes os at gå fra at sætte spaden i et bart stykke jord til at have et anlæg, hvor vi nu kan begynde at sætte fart på produktionen. Vi vidste fra vores omfattende forarbejde, at det fungerede, men det er en drøm, at vi nu også kan åbne hanerne her i Fårevejle,” siger han.

Når produktionen kører på fuld styrke, har WPU’s fabrik i Fårevejle med seks separate produktionslinjer mulighed for at behandle 42.000 ton plastikaffald årligt. Det er den største kapacitet i Europa.

Når de danske anlæg kører på fuld styrke, vil de ifølge beregninger skabe en CO2-reduktion på 68.000 ton sammenlignet med afbrænding af den samme mængde plastikaffald.

Niels Bagge og resten af WPU-holdet. 

Ambitiøs, men realistisk tidsplan

Den første produktion i dag blev kørt på én af de seks linjer, og nu følger så en periode, hvor resten af anlægget løbende bliver taget i brug. Det er forventet, at samtlige produktionslinjer på anlægget producerer i begyndelsen af 4. kvartal i år.

Indtil videre overholder WPU sin egen tidsplan, og den succesfulde opførelse af fabrikken i Fårevejle understreger, at det fortsat vil kunne lade sig gøre, siger bestyrelsesformand Niels Stielund.

”Vi har vist, at vi har en model og en teknologi, der fungerer, og at vores tidsplan nok er ambitiøs, men bestemt ikke urealistisk. Nu ved vi nøjagtig, hvad der skal til for at bygge både fabrikker og produktionslinjer, og derfor kan vi også bygge anlæggene i Nakskov og Esbjerg på samme tid og inden for de økonomiske rammer, vi allerede kender.”

I 4. kvartal af 2023 begynder byggeriet i Nakskov, og et år senere sker det samme i Esbjerg. Begge skal ifølge planen opføres, så der går 12 måneder fra første spadestik, til produktionen er i gang.

Kontrolrummet overvåger processen. 

Stor interesse fra udlandet

WPU’s ambitioner rækker langt ud over Danmarks grænser, og i marts blev Lotte Rosenberg hentet ind i ledelsen med fokus på at udvide de internationale forretningsmuligheder.

”At WPU på 12 måneder er lykkedes med at få produktionen op at køre, viser den skalerbarhed, der ligger i virksomhedens batch-teknologi og understreger, at vi ligger forrest i feltet, når det kommer til lave anlægsomkostninger, stor kapacitet og hurtig udvidelse – og det er selvfølgelig alt sammen noget, der gør, at rigtig mange kigger vores vej”, siger Lotte Rosenberg, der har stor erfaring med den type opgaver fra sin tid i bl.a. Ørsted og Nature Energy.

Der er allerede interesse fra aktører i flere lande, og WPU’s strategiske samarbejdspartner Vitol, der agerer på markedet for global energihandel, har forpligtet sig til at aftage produktionen fra WPU’s første fem fabrikker, hvoraf to kommer til at ligge i andre europæiske lande.

Det er lidt over et år siden, at Waste Plastic Upcycling (WPU) tog spadestikket til sin første ...

WPU ansætter leder med masser af erfaring fra toppen af det grønne erhvervsliv

Dato: 17. marts 2023

Det er et navn med masser af erfaring fra en række af Danmarks største virksomheder indenfor den grønne omstilling, som nu træder ind i WPU’s ledelse.

Lotte Rosenberg bliver ny CO-CEO i WPU, hvor hun får ansvaret for at udrulle og gennemføre de internationale vækstplaner, som virksomheden står overfor.

Med en fortid som Senior Vice President i Ørsted og Chief Commercial Officer i Nature Energy har hun stor erfaring med den type opgaver, der nu venter hende, og som er af højeste prioritet for WPU.

Kan bruge sin erfaring

I Nature Energy var Lotte Rosenbergs primære fokus på vækststrategi, udvikling af aftaler med relevante samarbejdspartnere og at opbygge organisationer i Europa, USA og Canada.

Lotte Rosenberg ser frem til at trække på sine erfaringer og hjælpe med at etablere WPU’s navn og teknologi rundt om i verden.

”Jeg er meget begejstret for at blive en del af WPU og at få lov til at stå i spidsen for den rejse, der skal bringe virksomheden udover landets grænser. Jeg ser et kæmpe potentiale i WPU’s evne til at omdanne plastik, der ikke længere kan genbruges, til kemikalier og energi”, siger hun.

Bestyrelsesformand Niels Stielund glæder sig over at, WPU, der blev etableret i 2019, nu får glæde af så erfaren en leder.

”Lotte kommer til at bidrage med masser af førstehåndsviden om, hvordan man implementerer en international vækststrategi i en virksomhed som WPU, hvor ambitionerne er store. At vi har kunnet opføre vores fabrik i Fårevejle på knap 12 måneder, viser den skalerbarhed, der ligger i vores batch-teknologi, og understreger, hvorfor vi ligger forrest i feltet, når det kommer til lave anlægsomkostninger, stor kapacitet og hurtig udvidelse,” siger han.

Niels Bagge fortsætter i sin nuværende rolle som CEO med et særligt fokus på idriftsættelse af anlægget i Fårevejle og udrulning af de kommende fabrikker i Danmark.

”Det bliver en klar styrkelse af WPU, at vi nu får Lotte med om bord, og hun bliver en stærk kommerciel profil i direktionen, som kan stå for den internationale udvikling, vi står overfor. Jeg ser meget frem til at samarbejde med hende om at få vores virksomhed til at leve op til sit potentiale, både indenfor og udenfor landets grænser,” siger han.

Planer om europæiske anlæg

WPU tog endnu et skridt i retning af en udvidelse udover landets grænser, da der i februar i år blev indgået en ny aftale med den strategiske samarbejdspartner Vitol.

Vitol, der er en stor aktør på markedet for global energihandel, havde i forvejen forpligtet sig til at aftage produktionen fra WPU’s første tre fabrikker, men udvidede den aftale til at gælde virksomhedens første fem fabrikker.

Den første fabrik står klar i Fårevejle i Nordvestsjælland, mens de to næste er planlagt i Nakskov og Esbjerg. WPU forventer herefter at opføre to fabrikker i Europa indenfor EØF, der står færdige ved udgangen af 2026.

Det er et navn med masser af erfaring fra en række af Danmarks største virksomheder indenfor den ...

WPU gav præsentation på konference

Dato: 1. marts 2023

I Oslo deltog WPU på Pareto Securities 25th Annual Power & Renewable Energy Conference den 28. februar.

Her gav bestyrelsesformand Niels Stielund en præsentation af virksomheden og ikke mindst de mange forretningsmæssige muligheder, der ligger i den unikke batch-teknologi.

Efterfølgende glædede han sig over den store interesse fra tilhørerne i salen.

“Folk begynder at forstå, at vores batch-teknologi er det, der adskiller os fra andre på markedet. Og med de laveste anlægsinvesteringer og højeste kapacitet per fabrik bliver vores teknologiske og økonomiske muligheder virkelig bemærket rundt om i verden”, siger Niels Stielund.

De virksomheder, der præsenterede sig selv på konferencen i Oslo, var alle udvalgt, fordi de med deres forretningsmodeller og teknologier kan spille en afgørende rolle i fremtidens nødvendige grønne omstilling.

Chairman Niels Stielund on stage in Oslo.

I Oslo deltog WPU på Pareto Securities 25th Annual Power & Renewable Energy Conference den 28. ...

Mersalg af pyrolyseolie tilfører ca. 55 – 70 MEUR i øget omsætning og 45 – 60 MEUR i øget EBITDA på årsbasis

Dato: 10. februar 2023

WPU – Waste Plastic Upcycling A/S er glade for at kunne meddele at have afsluttet en udvidelse af den eksisterende leveranceaftale med Vitol.

For at imødekomme efterspørgslen fra kunderne har Vitol købt pyrolyseolien fra yderligere to WPU pyrolyseolieanlæg udover de danske anlæg. Det betyder at WPU nu har solgt al pyrolyseolie fra de første 5 anlæg, der forarbejder plastaffald ved brug af WPU-teknologien.

WPU forventer, at placeringen af yderligere WPU-faciliteter vil ske uden for Danmark, men inden for EEC, og at byggeriet af de nye faciliteter vil være færdigt ved udgangen af 2026.

Byggeriet af de to faciliteter forventes at tilføje ca. 50 MEUR i ekstra CAPEX i løbet af konstruktionsperioden indtil fuld produktion.

Når de to yderligere faciliteter er bygget og i fuld produktion, forventes det, at de to faciliteter vil tilføje ca. 55 – 70 MEUR i øget omsætning og 45 – 60 MEUR i øget EBITDA på årsbasis.

Tom Baker, Global Head of Naphtha Trading hos Vitol udtaler: “Vitol er forpligtet til at opbygge en bæredygtig energiforretning for fremtiden. Sikring af pyrolyseolie fra WPU er et vigtigt skridt for at opfylde den stærke efterspørgsel efter disse produkter.”

Niels Stielund, bestyrelsesformand for Waste Plastic Upcycling A/S udtaler: “At udvide omfanget af leveranceaftalen for fremtidige faciliteter og udkrystallisere det forventede økonomiske resultat af fremtidige drifter vil styrke WPU i forhandlingerne om fremtidig finansiering af faciliteter.”

WPU - Waste Plastic Upcycling A/S er glade for at kunne meddele at have afsluttet en udvidelse af ...

WPU udvider forsknings- og udviklingssamarbejde med Vitol

Dato: 7. februar 2023

WPU – Waste Plastic Upcycling A/S har taget imod et initiativ fra Vitol om et mere dybt og vertikalt forsknings- og udviklingssamarbejde omkring WPUs proprietære teknologi. Målet for dette forsknings- og udviklingsarbejde er at fortsat udvide paletten af produkter, som WPU tilbyder, og styrke Vitols efterfølgende behandling for at skabe mere værdifulde produkter.

Forsknings- og udviklingssamarbejdet vil omfatte opførelsen af en upcycling-facilitet baseret på WPUs proprietære teknologi men finansieret af Vitol. WPU velkommer dette initiativ og ser frem til forhandlingerne og vil opdatere om ny udvikling.

Tom Baker, Global Head of Naphtha trading i Vitol udtaler:“At nå timeline for opførelsen af faciliteten i Fårevejle er en bemærkelsesværdig præstation. Vitol tror på, at WPUs proprietære procesteknologi vil have en markant indvirkning på upcycling industrien for plastikaffald fremover.”

Niels Stielund, bestyrelssesmedlem i Waste Plastic Upcycling A/S udtaler:“ Styrken og betydningen af samarbejdet mellem Vitol og WPU har endnu engang vist sin værdi. WPU-teknologien med dets Low CAPEX og High Capacity er meget velegnet til hurtig skalering, der kan matche Vitols globale tilstedeværelse.”

Det første plastikaffald er ankommet til Fårevejle

De første lastbiler med plastikaffald er ankommet til Fårevejles WPU-facilitet – klar til at blive upcycled, som det er. De hele paller kan blive lastet direkte i WPUs Batch System, som de er, inklusive stålbånd og indpakningsmaterialer.

WPUs cirkulære Batch-process kan upcycle brugt forbruger- og industrielt plastik uden nogen særlig forbehandling og med en kæmpe CO2-besparelse sammenlignet med forbrænding – for en grønnere verden.

WPU - Waste Plastic Upcycling A/S har taget imod et initiativ fra Vitol om et mere dybt og vertikalt ...

WPU kåret som årets mest innovative virksomhed

Dato: 7. december 2022

Allerede inden WPU’s første fabrik står klar, har omverdenen fået øjnene op for den danske virksomhed.

Erhvervsmagasinet International Investor uddeler hvert år priser til særligt nyskabende virksomheder i forskellige brancher, og WPU er blevet kåret som vinder i kategorien ”Most Innovative Plastic Waste Conversion Firm 2022-2023”.

Prisen bliver annonceret officielt i den udgave af International Investor, der bliver uddelt på World Economic Forum i januar næste år.

Kåringen af WPU er motiveret af virksomhedens store potentiale som investering og løsning på verdens problemer med plastikaffald.

”WPU står godt i forhold til ekspansion med en afprøvet teknologi, der er førende, når det kommer til driftsomkostninger, højt afkast og hurtig udvidelse. Det kommer til at sætte den fremtidige standard på et voksende marked for pyrolyse indenfor håndtering af plastikaffald,” lyder det.

Skabt på en holdindsats

Det er International Investors abonnenter, der årligt nominerer, hvilke investeringsområder de skønner vigtigst fremadrettet, men det er et hold af erfarne erhvervsjournalister og et research-team, der står for at udpege de vindende selskaber efter indgående markedsresearch.

Bestyrelsesformand i WPU, Niels Stielund, glæder sig over prisen og fremhæver den holdindsats, der ligger til grund for virksomhedens solide opstart.

”I bestyrelsen er vi meget stolte af denne uafhængige og internationale anerkendelse, vi får for WPU’s store indsats. Jeg vil gerne takke alle, der har bidraget til vores rejse indtil videre. Først og fremmest vores ansatte, ledelse, investorer og samarbejdspartnere som Vitol og Nykredit”, udtaler han.

 

Allerede inden WPU’s første fabrik står klar, har omverdenen fået øjnene op for den danske ...

Nye pyrolyseovne er ankommet

Dato: 8. november 2022

Så kan vi snart fyre op i ovnene.

I går ankom de første pyrolyseovne til fabrikken i Fårevejle, og vi har dermed nu to komplette produktionslinjer, der bare skal samles.

Det går teknikerne i gang med nu, og når de står klar, er vi samtidig klar til at tage hul på et nyt kapitel i historien om behandling af plastikaffald.

Vores cirkulære proces sætter et begrænset CO2-aftryk sammenlignet med andre former for afbrænding, der benyttes i dag, så vi glæder os til at komme i gang.

Forventningen er stadig, at vi kører med fuld produktion i Fårevejle i løbet af 1. kvartal i 2023.

En af de to nye pyrolyseovne.

Så kan vi snart fyre op i ovnene. I går ankom de første pyrolyseovne til fabrikken i ...

Fremskridt i Fårevejle

Dato: 14. oktober 2022

Hvis man ikke har været forbi Fårevejle for nylig, er her en opdatering på, hvordan byggeriet af vores nye fabrik skrider frem: Det går strålende og med stor hast.

I denne uge rykkede vi ind i vores nye kontorbygning, og på den anden side af grunden tårner seks store opbevaringstanke sig op. Der er en til hver produktionslinje.

Dem bliver der også arbejdet hårdt på at få færdige, som I kan se herunder.

Hvis man ikke har været forbi Fårevejle for nylig, er her en opdatering på, hvordan byggeriet af ...

WPU fortæller om sine ekspansionsplaner

Dato: 21. september 2022

“Dansk pyrolysespiller vil indtage udlandet med franchise-model”.

Sådan lyder overskriften på en stor artikel i CleantechWatch, hvor Niels Stielund og Niels Bagge bl.a. fortæller om planerne for WPU’s ekspansion til nabolandene.

Der bliver tale om en franchise-model, hvor udenlandske investorer køber retten til at anvende WPU’s fabriksmodel og pyrolyseteknologi, men selv står for driften.

”Det er den hurtigste måde at rulle det ud på. Lige nu har vi snuden i sporet med de
tre danske fabrikker og har ikke ressourcerne til at sætte os ind i det lokale forhold
alle steder. Så for ikke at skulle vente på, at vi bliver færdige her, giver det god mening, at det
er kræfter, der kender de lokale forhold og er vant til kontakten med myndighederne
dér, der driver butikken,” siger bestyrelsesformand Niels Stielund til CleantechWatch.

Han tilføjer, at man allerede har modtaget henvendelser fra ”mange” investorer, der
ønsker at bygge fabrikker i WPU’s billede og source selskabets teknologi.

Det kræver abonnement at læse artiklen, som du finder her.

"Dansk pyrolysespiller vil indtage udlandet med franchise-model". Sådan lyder overskriften ...

Vellykket præsentation af WPU i Oslo

Dato: 16. september 2022

Et par spændende dage på Pareto Securities’ 29th Energy Conference i Oslo er overstået.

WPU var inviteret og fik mulighed for at præsentere virksomhedens forretningsmodel, som vi selv i al beskedenhed finder ganske spændende.

At dømme ud fra antallet af spørgsmål efterfølgende deles det syn af en stor del af de fremmødte i salen.

Vi nåede også at gennemføre en række 1:1-samtaler med potentielle internationale investorer.

Du kan se hele præsentationen her .

Herunder er nogle billeder af bestyrelsesformand Niels Stielund på scenen i Oslo.

Et par spændende dage på Pareto Securities' 29th Energy Conference i Oslo er overstået. WPU ...

Bestyrelsesformand Niels Stielund om WPU’s teknologi, forretningsplan og fremtidsudsigterne

Dato: 12. september 2022

Forud for WPU’s deltagelse på Pareo Securities’ 29th Energy Conference blev bestyrelsesformand Niels Stielund interviewet.

Undervejs i den lange snak om WPU kom han ind på en række forskellige emner som virksomhedens unikke batch-teknologi, forretningsplanerne og fremtiden.

Den usikre verdenssituation blev også berørt, og Niels Stielund blev spurgt, hvordan blandt andet de stigende priser på olie påvirker WPU.

“Det har faktisk en positiv indvirkning, for når oliepriserne går op, så har vi en højere indkomst. Og samtidig er vores batch-teknologi særlig, fordi den kører helt uden ekstern energitilførsel”, forklarer han i interviewet.

Du kan se den i sin fulde længde her.

Forud for WPU's deltagelse på Pareo Securities' 29th Energy Conference blev bestyrelsesformand ...

WPU udgiver halvårsrapport

Dato: 31. august 2022

WPU har udgivet sin første halvårsrapport med resultater for 2022.

Et par nedslagspunkter, der er værd at fremhæve:

1️⃣ Alle nødvendige byggetilladelser er opnået ✔

2️⃣ Indbringende aftale med Vitol om salg af produktion er indgået ✔

3️⃣ Investeringer og cashflow flugter med budgettet ✔

4️⃣ Ny teknisk chef er ansat (velkommen, Lars Juel Rasmussen) ✔

5️⃣ Struktureret proces, der skal sikre finansiering af fabrikker i Nakskov og Esbjerg er igangsat ✔

Læs hele rapporten her.

WPU har udgivet sin første halvårsrapport med resultater for 2022. Et par nedslagspunkter, der ...

Vitol konverterer lån til aktier i WPU

Dato: 26. august 2022

Vitol konverterer 9,75 mio. kr. af WPU”s gæld til nye aktier i virksomheden.

I februar 2022 indgik WPU en låneaftale med Vitol, der gav udlåner ret til at konvertere lånet til aktier.

Konverteringen resulterer i udstedelsen af 1.160.807 nye aktier. Med aftalen kan Vitol ikke længere konvertere det resterende beløb på 250.000 kr. fra lånet til nye aktier.

WPU glæder sig over, at man nu i endnu højere grad flugter strategisk med Vitol, der er en værdsat samarbejdspartner.

Også i Vitol er der tilfredshed med den nye aftale, siger Tom Baker, der står i spidsen for selskabets handel med nafta i Europa, Mellemøsten og Afrika.

“Bæredygtige energiløsninger er et af Vitols strategiske fokuspunkter. Genanvendelse af plastik imødekommer både udfordringen med plastikaffald og reducerer emissioner. Vores strategiske samarbejde med WPU kombinerer deres tekniske ekspertise med vores globale handelsnetværk, og det gør Vitol i stand til at drage fordel af adgangen til fremtidig produktion, så vi kan optimere værdien af deres produkt,” siger han.

Læs hele meddelelsen her.

Vitol konverterer 9,75 mio. kr. af WPU''s gæld til nye aktier i virksomheden. I februar 2022 ...

Kapitalforøgelse for WPU

Dato: 23. august 2022

I sidste uge accepterede WPU et tilbud på 658.979 nye aktier til 16 NOK stykket. Det sikrer WPU cirka 10,5 mio. NOK (8 mio. DKK).

Prisen er 30 procent højere end den seneste handelspris (12,3 NOK) på Euronext Growth Oslo.

Samtlige aktier blev købt af én person.

“Vi er virkelig glade for, at der er en fortsat interesse i WPU, og det understreger bare, at vi er på rette spor med vores forretningsplan. Vi er ligeledes godt tilfredse med, at denne nye investor udpegede WPU som en strategisk og fornuftig tilføjelse til sin allerede eksisterende aktieportefølje”, siger bestyrelsesformand i WPU Niels Stielund.

Læs hele fondsbørsmeddelelsen her.

I sidste uge accepterede WPU et tilbud på 658.979 nye aktier til 16 NOK stykket. Det sikrer WPU ...

WPU er blevet ISCC-certificeret

Dato: 8. juli 2022

Vi er meget tilfredse med at være blevet tildelt et ISCC-PLUS-Certifikat af Baltic Control Certification A/S.

Certifikatet er med til at sikre en gennemsigtig forsyningskæde uden skovrydning. Den beskytter også områder med stor biodiversitet og lagring af kulstof. ISCC promoverer samtidig både menneske-, arbejds- og  jordrettigheder og ordentlig ledelse.

Vi er meget tilfredse med at være blevet tildelt et ISCC-PLUS-Certifikat af Baltic Control ...

En sommerhilsen fra Fårevejle

Dato: 4. juli 2022

Sommeren er over os, og Tour de France kom i weekenden forbi Fårevejle, hvor vi bygger vores nye fabrik.

Så der sker rigtig meget her i det nordvestsjællandske i øjeblikket, og vi glæder os til at skabe arbejdspladser i lokalmiljøet her i Odsherred Kommune.

Rigtig god sommer!

 

Sommeren er over os, og Tour de France kom i weekenden forbi Fårevejle, hvor vi bygger vores nye ...

Byggeriet i Fårevejle skrider frem

Dato: 14. juni 2022

Det er to en halv måned siden, at de store maskiner begyndte at grave ud til vores nye fabrik i Fårevejle.

Som man kan se på dronebillederne, skrider det fremad efter planen, og vi forventer stadig, at fabrikken kan køre med fuld produktion i løbet af første kvartal næste år.

Dronen følger byggeriet løbende, så vi kan se udviklingen af WPU’s første fuldskala-anlæg ovenfra, efterhånden som det skyder op.

 

Det er to en halv måned siden, at de store maskiner begyndte at grave ud til vores nye fabrik i ...

Lars Rasmussen er WPU’s nye tekniske chef

Dato: 9. juni 2022

Det er os en glæde at annoncere, at vi har ansat Lars Rasmussen som ny teknisk chef i WPU.

”Lars vil booste virksomhedens tekniske team med et dedikeret fokus på rettidig konstruktion og
levering af operationelle faciliteter og bringe værdifuld erfaring til WPU. Han har en stærk forretningsorienteret næse og brænder for at bygge højtydende produktionsfaciliteter,”
siger Niels Henrik Bagge, adm. direktør i WPU.

Lars Rasmussen kommer til WPU med 15 års erfaring fra FLSmidth-koncernen, hvor han har bestridt
stillinger i selskabets faciliteter i Europa, Asien og Latinamerika.

Lars Rasmussen er ny mand hos WPU. CEO Niels Bagge hilser ham velkommen.

Det er os en glæde at annoncere, at vi har ansat Lars Rasmussen som ny teknisk chef i WPU. ...

Første droneoptagelser fra Fårevejle

Dato: 16. maj 2022

Lige nu er der næsten tomt, men det er bare et spørgsmål om tid.

For det er på dette stykke jord, at vores nye fabrik i Fårevejle kommer til at skyde op over den kommende tid.

Arbejdet er næsten lige gået i gang, men som man kan se på droneoptagelserne, skrider det fremad.

Det hele kører efter planen, og det betyder, at vi forventer at se fabrikken køre med fuld produktion allerede i første kvartal af 2023.

Indtil den står klar, sender vi jævnligt dronen i luften, så I kan følge arbejdet skride frem.

 

Lige nu er der næsten tomt, men det er bare et spørgsmål om tid. For det er på dette stykke ...

Stort interview om WPU og børsnoteringen på P1

Dato: 26. april 2022

Der har været stor interesse for WPU efter børsnoteringen i fredags.

I dag var bestyrelsesformand Niels Stielund en tur i DR Byen, hvor han var gæst i P1-programmet ”Guld og grønne skove”.

Han fortalte blandt andet om WPU’s batch-teknologi, planerne for fremtiden og ikke mindst hvordan aktien er steget med 15 procent siden fredag.

Programmet ser nærmere på de muligheder, der er på markedet for at tjene den grønne omstilling, samtidig med man også tjener penge.

Du kan høre hele interviewet i linket her. Det begynder 43 minutter inde i udsendelsen.

 

Der har været stor interesse for WPU efter børsnoteringen i fredags. I dag var ...

Aftaler sikrer WPU afsætning og nye midler

Dato: 22. april 2022

WPU har indgået aftaler med to store aktører, der sikrer virksomheden et godt udgangspunkt til fremtiden.

Vitol, der er en af de største internationale aktører på markedet for handel med energi og råstoffer, har underskrevet en kontrakt om at aftage al produktion fra WPU’s kommende tre fabrikker i Danmark tre år ud i fremtiden. I aftalen er en option på forlængelse af samarbejdet med yderligere to år.

WPU har også indgået et strategisk og finansielt samarbejde med Nykredit, der sikrer virksomheden endnu et tocifret millionbeløb til opførelsen af den første store fabrik i Fårevejle.

Der er også underskrevet hensigtserklæringer med flere leverandører, der sikrer mere end 215.000 ton plastikaffald årligt til produktionen. Der er tale om plastik, der ikke længere kan genbruges mekanisk, og pyrolyse er derfor den eneste måde at give det nyt liv.

WPU har indgået aftaler med to store aktører, der sikrer virksomheden et godt udgangspunkt til ...

Waste Plastic Upcycling er børsnoteret på Euronext Growth i Oslo 

Dato: 22. april 2022

Waste Plastic Upcycling (WPU) blev den 22. april 2022 børsnoteret på Euronext Growth i Oslo.

WPU’s bestyrelsesformand, Niels Stielund, ser med børsnoteringen lyst på fremtiden.

“I dag tager vores selskab et kæmpe skridt, der er med til at opfylde WPU’s potentiale, mens vi samtidig bidrager til at begrænse de skadelige virkninger ved plastikaffald, som afbrænding, deponi på lossepladser og forurening af naturen skaber.”

“Børsnoteringen giver os et økonomisk rygstød, der gør det muligt at rykke ind og få en solid plads på et marked i stor fremgang. Det skal ikke være nogen hemmelighed, at vi har ambitioner om at ekspandere til særligt resten af Europa. Efter en omfattende testperiode, hvor produktionen har kørt uden fejl på vores første fabrik i Egebjerg, er teknologien nu klar til at blive opskaleret til industriniveau”, siger han.

>> Læs pressemeddelelsen (22.04.2022)

Waste Plastic Upcycling (WPU) blev den 22. april 2022 børsnoteret på Euronext Growth i Oslo. ...

WPU indgår strategisk samarbejde med Vitol

Dato: 22. marts 2022

WPU har fået et rygstød i form af en millioninvestering og strategisk samarbejde med Vitol, der er en af de største aktører på det internationale energimarked.

Samarbejdet giver WPU’s ambitioner for fremtiden et kæmpe boost, siger bestyrelsesformand Niels Stielund.

”Vi kunne ikke ønske os et bedre partnerskab. Vitol har med sin omfattende viden om de globale energimarkeder og bæredygtige brændstoffer et perfekt udgangspunkt for at støtte os i vores fortsatte udvikling og ekspansion.”

Et vigtigt skridt for Vitol

I Vitol ser man store perspektiver i WPU’s håndtering af plastikaffald, siger Chris Bake, chef for afdelingen Origination.

“Hvert år skabes der over 17 millioner ton plastikaffald i EU. Lokalt kan genbrugt plastik minimere udledningerne fra transporten og støtte op om europæisk industri. Vi ønsker at være en integreret del af Europas cirkulære økonomi, og vi er meget glade for at tage dette vigtige skridt med WPU.”

Udover at være verdens største uafhængige trader af energiaktiver fungerer Vitol også som investor i projekter, der flugter med virksomhedens målsætning om at spille en afgørende rolle på verdens energimarkeder.

Vitol driver forretning i hele verden og har kontorer i 40 lande. I 2020 havde virksomheden en omsætning på 140 milliarder dollar.

WPU har fået et rygstød i form af en millioninvestering og strategisk samarbejde med Vitol, ...

WPU har taget første spadestik til ny fabrik

Dato: 18. marts 2022

På en grund i Fårevejle tog WPU tirsdag den 15. marts første spadestik til en ny fabrik, der skal stå færdig senere i år.

Fabrikken bliver kulminationen på de vellykkede testproduktioner, som WPU foretog på anlægget i Egebjerg, hvor teknologien blev afprøvet og forfinet.

Resultatet var, at det kunne behandle 17 ton plastikaffald i døgnet og give det nyt liv som plastolie og pyrolysegas.

I Fårevejle bliver kapaciteten seks gange større med seks ens produktionslinjer.

Yderligere to fabrikker er planlagt i Nakskov og Esbjerg. De skal være i drift i 2024, og de får begge en kapacitet, der er dobbelt så stor som den i Fårevejle.

De tre anlæg kommer tilsammen til at kunne modtage og behandle 159.000 ton plastikaffald årligt.

Den overskudsvarme, der bliver produceret under pyrolyse-processen, bliver sendt ud til borgerne i form af fjernvarme.

Når anlægget i Fårevejle er i drift, vil det samtidig skabe 35 arbejdspladser.

Bestyrelsesformand Niels Stielund og direktør Niels Bagge tager første spadestik i Fårevejle.

På en grund i Fårevejle tog WPU tirsdag den 15. marts første spadestik til en ny fabrik, der skal ...

Uafhængig undersøgelse: Ufuldstændig udskylning med nitrogen årsag til brand

Dato: 26. oktober 2021

Fredag den 8. oktober 2021 opstod en kraftig brand på WPU’s fabrik i Egebjerg. Heldigvis kom ingen personer til skade, men branden forårsagede store materielle skader på produktionsanlægget og lokalerne, som WPU lejer sig ind i. Efterfølgende har TML Safety Engineering, en uvildig rådgiver, kortlagt årsagen til branden.

TMLs konklusion er, at det er overvejende sandsynligt, at årsagen til branden har været ufuldstændig udskylning med nitrogen inden opvarmningsprocessen startede. Det har medført, at der stadig var betydelige mængder ilt i anlægget. TMLs konklusion er siden bekræftet af Sikkerhedsstyrelsen.

Niels Bagge, direktør for WPU, er efter omstændighederne lettet over at få den besked.

”Vi er meget kede af situationen, men glade for at ingen personer kom til skade. Sikkerhedsstyrelsens konklusion bekræfter, at der ikke har været udfordringer med vores teknologi, proces eller tekniske sikkerhedsforanstaltninger. Der er i stedet tale om en menneskelig fejl. Og selv om det er trist, er det ikke noget, vi forventer kan ske igen,” siger han.

WPUs 3 nye fabrikker bliver bygget med fuldautomatiske anlæg med dobbeltsikring. Det betyder, at påfyldning af nitrogen og ilt er automatiseret, og at anlægget ikke vil starte, hvis der er påfyldt forkerte mængder.

”På de nye fabrikker har vi også plastikken liggende i helt andre bygninger, så det der skete i Egebjerg, hvor 20 tons plastik blev antændt, vil ikke kunne ske fremover,” siger Niels Bagge.

WPU har besluttet ikke at genopføre testanlægget i Egebjerg. I stedet er der nu fuld fokus på at få opført de kommende 3 fuldautomatiske fabrikker.

Fredag den 8. oktober 2021 opstod en kraftig brand på WPU’s fabrik i Egebjerg. Heldigvis kom ...

Brand på fabrikken i Egebjerg

Dato: 11. oktober 2021

Fredag morgen den 8. oktober 2021 opstod en kraftig brand i vores lager af affaldsplastik på fabrikken i Egebjerg. Heldigvis kom ingen personer til skade.

Beredskabet og Midt- og Vestsjællands Politi fik sammen med Beredskabsstyrelsen kontrol over branden i løbet af formiddagen.

Politiet og Beredeskabsstyrelsen arbejder netop nu på at finde årsagerne til branden. Fra WPU har vi igangsat en uafhængig undersøgelse, og vi forventer at vide mere om årsagen og forløbet inden ugens udgang.

Fredag morgen den 8. oktober 2021 opstod en kraftig brand i vores lager af affaldsplastik på ...

Artikel i WasteTech: Kemisk genanvendelse på fremmarch i Danmark

Dato: 30. september 2021

WasteTech hiver WPU frem som det gode eksempel på, hvordan den kemiske genanvendelse af plastik er på fremmarch i Danmark.

”Genanvendelsesmarkedet skal både bestå af mekanisk og kemisk genanvendelse, så jeg håber virkelig, at der kommer en oprustning på begge fronter. Så skal vi bare have gang i en større sortering af plasten i Danmark, så det ikke ryger til eksempelvis Tyskland og vi mister adgangen til materialerne. Men det er bestemt positivt, at vi får et større supplement, der kan tage sig af den plast, der ikke kan genanvendes mekanisk,” siger Christina Busk, miljøpolitisk chef ved Plastindustrien.

Læs hele artiklen her (betaling): https://pro.ing.dk/wastetech/article/kemisk-genanvendelse-paa-fremmarch-i-danmark-wpu-opruster-med-tre-nye-fabrikker

WasteTech hiver WPU frem som det gode eksempel på, hvordan den kemiske genanvendelse af plastik er ...

WPU bygger tre nye fabrikker

Dato: 21. september 2021

WPU har lavet entreprisekontrakter for byggeriet af tre nye fabrikker, der skal huse produktion af olie fra affaldsplastik. Når den sidste fabrik står færdig i 2024 og produktionen kører, vil WPU potentielt kunne spare samfundet for udledning af 300.000 ton CO2 om året.

Den første fabrik bygges i Fårevejle og får seks pyrolyseanlæg. Herefter bygges fabrikker på havnen i henholdsvis Nakskov og Esbjerg – hver fabrik med 12 pyrolyseanlæg. Placeringen på havnen er ikke tilfældig, idet flere af de store aftagere af olien fra plastikaffaldet skal have den leveret med skib.

Når de tre fabrikker er i fuld produktion, vil der være behov for ca. 140 ansatte. WPU regner med at fortsætte væksten med nye fabrikker i Tyskland, Norge og Sverige.

WPU har lavet entreprisekontrakter for byggeriet af tre nye fabrikker, der skal huse produktion af ...

WPU i Børsen: “Vi skal i gang i Tyskland, Norge og Sverige”

Dato: 7. september 2021

Niels Stielund fortæller i Børsen om WPU’s vækstplaner. Det handler bl.a. om at: 

 • opføre tre nye fabrikker de kommende år 
 • ansætte op mod 140 nye kollegaer 
 • indtage Tyskland, Norge og Sverige. 

Læs hele artiklen i Børsen 

Niels Stielund fortæller i Børsen om WPU’s vækstplaner. Det handler bl.a. om at:  ...

WPU sigter mod månen

Dato: 24. august 2021

Erhvervshus Sjælland har netop udpeget Waste Plastic Upcycling blandt 20 af regionens virksomheder, som har potentiale til at nå en omsætning på én milliard kroner.

Det betyder, at WPU er med i det eksklusive projekt ”Man on the Moon”, der tilbyder et skræddersyet udviklingsforløb til regionens mest lovende virksomheder.

“Vi er glade for, at Erhvervshus Sjælland ser stort potentiale i vores virksomhed og teknologiske løsning, som kan forhindre afbrænding af plastikaffald. Vi glæder os til at være del af projektet,” forklarer adm. direktør Niels Bagge.

“Man on the Moon” er et strategisk samarbejde mellem Erhvervshus Sjælland, Copenhagen Capacity, DTU, RUC, Absalon, erhvervsakademiet Zealand og så selvfølgelig de 20 udpegede virksomheder. Målet er at skabe fremtidens store virksomheder i Region Sjælland.

Læs mere om ”Man on the Moon”

Erhvervshus Sjælland har netop udpeget Waste Plastic Upcycling blandt 20 af regionens virksomheder, ...

Resultater fra løbende produktion overstiger forventninger

Dato: 6. august 2021

De gode nyheder strømmer ud fra Waste Plastic Upcyclings (WPU) anlæg i Egebjerg.

Efter en testperiode har WPU de seneste måneder været i stabil og løbende drift. Og resultaterne lever ikke bare op til forventningerne – på en række områder performer virksomheden bedre, end man havde turdet håbe på.

”De seneste analyser viser, at vores udnyttelsesprocent er væsentlig højere end forventet og viser os, at vi har fat i en teknologi med enormt potentiale for at revolutionere vores håndtering af plastaffald,” forklarer adm. dir i WPU, Niels Bagge.

Produktionen på WPU’s anlæg i Egebjerg har kapacitet til at håndtere 17 ton plastaffald i døgnet. Plastaffaldet forvandles til 12 ton plastolie og 4,25 ton pyrolysegas.

Anlægget behandler stort set alle typer plastik og efterlader ingen miljøskadelige reststoffer. Desuden kører hele anlægget på energien, der fremkommer i selve processen, hvilket betyder, at produktionen er 100 procent cirkulær.

De flotte resultater afspejles også i de kunder, der står klar til at aftage WPU’s plastikolie. WPU har således indgået aftaler med kunder i ind- og udland, som arbejder med både plastfremstilling og brændstofproduktion.

De gode nyheder strømmer ud fra Waste Plastic Upcyclings (WPU) anlæg i Egebjerg. Efter en ...

Egebjerg virksomhed suser afsted

Dato: 21. juni 2021

WPU har fremskredne planer om at opføre fabriksanlæg i både Esbjerg og Nakskov, og at det går rigtig stærkt for dem bekræfter de hos Erhvervshus Sjælland, der har udpeget WPU til en ud af 20 såkaldte »man of the moon« virksomheder.

Læs mere om WPUs planer i artiklen ‘Tre nye fabrikker og millardomsætning på vej: Egebjerg virksomhed suser afsted’ på sn.dk

WPU har fremskredne planer om at opføre fabriksanlæg i både Esbjerg og Nakskov, og at det går ...

Nyt certifikat beviser bæredygtig produktion

Dato: 11. juni 2021

Waste Plastic Upcycling (WPU) har netop opnået ISCC-certificering af virksomhedens produktion i Egebjerg.

En ISCC-certificering kaldes også et bæredygtighedscertifikat. Beviset er udstedt af Baltic Control Certification og vidner om, at hele produktionsflowet lever op til organisationens strenge bæredygtighedskrav.

”Det er et vigtigt skridt i vores bestræbelser på at vise, at WPU lever op til de højeste internationale standarder for bæredygtig produktion. Og efter at have knoklet for at fremskaffe den nødvendige dokumentation, er vi glade for nu at kunne stå med certifikatet i hånden,” forklarer adm. dir i WPU, Niels Bagge.

Men WPU er ikke ene om at have opnået det eftertragtede bevis. Flere af virksomhedens centrale samarbejdspartnere har opnået tilsvarende certificering. Det betyder, at WPU kan garantere en bæredygtig produktion hele vejen gennem produktkæden.

”Nu kan vi dokumentere over for omverdenen, at vi i endnu højere grad lever op til vores formål: Nemlig at give nyt liv til affaldsplast og skabe bæredygtig balance i produktionskæderne,” fortæller bestyrelsesformand i WPU, Niels Stielund.

certifikat certifikat

Waste Plastic Upcycling (WPU) har netop opnået ISCC-certificering af virksomhedens produktion i ...