Seneste nyt

Uafhængig undersøgelse: Ufuldstændig udskylning med nitrogen årsag til brand

Dato: 26. oktober 2021

Fredag den 8. oktober 2021 opstod en kraftig brand på WPU’s fabrik i Egebjerg. Heldigvis kom ingen personer til skade, men branden forårsagede store materielle skader på produktionsanlægget og lokalerne, som WPU lejer sig ind i. Efterfølgende har TML Safety Engineering, en uvildig rådgiver, kortlagt årsagen til branden.

TMLs konklusion er, at det er overvejende sandsynligt, at årsagen til branden har været ufuldstændig udskylning med nitrogen inden opvarmningsprocessen startede. Det har medført, at der stadig var betydelige mængder ilt i anlægget. TMLs konklusion er siden bekræftet af Sikkerhedsstyrelsen.

Niels Bagge, direktør for WPU, er efter omstændighederne lettet over at få den besked.

”Vi er meget kede af situationen, men glade for at ingen personer kom til skade. Sikkerhedsstyrelsens konklusion bekræfter, at der ikke har været udfordringer med vores teknologi, proces eller tekniske sikkerhedsforanstaltninger. Der er i stedet tale om en menneskelig fejl. Og selv om det er trist, er det ikke noget, vi forventer kan ske igen,” siger han.

WPUs 3 nye fabrikker bliver bygget med fuldautomatiske anlæg med dobbeltsikring. Det betyder, at påfyldning af nitrogen og ilt er automatiseret, og at anlægget ikke vil starte, hvis der er påfyldt forkerte mængder.

”På de nye fabrikker har vi også plastikken liggende i helt andre bygninger, så det der skete i Egebjerg, hvor 20 tons plastik blev antændt, vil ikke kunne ske fremover,” siger Niels Bagge.

WPU har besluttet ikke at genopføre testanlægget i Egebjerg. I stedet er der nu fuld fokus på at få opført de kommende 3 fuldautomatiske fabrikker.

Fredag den 8. oktober 2021 opstod en kraftig brand på WPU’s fabrik i Egebjerg. Heldigvis kom ...

Brand på fabrikken i Egebjerg

Dato: 11. oktober 2021

Fredag morgen den 8. oktober 2021 opstod en kraftig brand i vores lager af affaldsplastik på fabrikken i Egebjerg. Heldigvis kom ingen personer til skade.

Beredskabet og Midt- og Vestsjællands Politi fik sammen med Beredskabsstyrelsen kontrol over branden i løbet af formiddagen.

Politiet og Beredeskabsstyrelsen arbejder netop nu på at finde årsagerne til branden. Fra WPU har vi igangsat en uafhængig undersøgelse, og vi forventer at vide mere om årsagen og forløbet inden ugens udgang.

Fredag morgen den 8. oktober 2021 opstod en kraftig brand i vores lager af affaldsplastik på ...

Artikel i WasteTech: Kemisk genanvendelse på fremmarch i Danmark

Dato: 30. september 2021

WasteTech hiver WPU frem som det gode eksempel på, hvordan den kemiske genanvendelse af plastik er på fremmarch i Danmark.

”Genanvendelsesmarkedet skal både bestå af mekanisk og kemisk genanvendelse, så jeg håber virkelig, at der kommer en oprustning på begge fronter. Så skal vi bare have gang i en større sortering af plasten i Danmark, så det ikke ryger til eksempelvis Tyskland og vi mister adgangen til materialerne. Men det er bestemt positivt, at vi får et større supplement, der kan tage sig af den plast, der ikke kan genanvendes mekanisk,” siger Christina Busk, miljøpolitisk chef ved Plastindustrien.

Læs hele artiklen her (betaling): https://pro.ing.dk/wastetech/article/kemisk-genanvendelse-paa-fremmarch-i-danmark-wpu-opruster-med-tre-nye-fabrikker

WasteTech hiver WPU frem som det gode eksempel på, hvordan den kemiske genanvendelse af plastik er ...

WPU bygger tre nye fabrikker

Dato: 21. september 2021

WPU har lavet entreprisekontrakter for byggeriet af tre nye fabrikker, der skal huse produktion af olie fra affaldsplastik. Når den sidste fabrik står færdig i 2024 og produktionen kører, vil WPU potentielt kunne spare samfundet for udledning af 300.000 ton CO2 om året.

Den første fabrik bygges i Fårevejle og får seks pyrolysereaktorer. Herefter bygges fabrikker på havnen i henholdsvis Nakskov og Esbjerg – hver fabrik med 12 reaktorer. Placeringen på havnen er ikke tilfældig, idet flere af de store aftagere af olien fra plastikaffaldet skal have den leveret med skib.

Når de tre fabrikker er i fuld produktion, vil der være behov for ca. 140 ansatte. WPU regner med at fortsætte væksten med nye fabrikker i Tyskland, Norge og Sverige.

WPU har lavet entreprisekontrakter for byggeriet af tre nye fabrikker, der skal huse produktion af ...

WPU i Børsen: “Vi skal i gang i Tyskland, Norge og Sverige”

Dato: 7. september 2021

Niels Stielund fortæller i Børsen om WPU’s vækstplaner. Det handler bl.a. om at: 

  • opføre tre nye fabrikker de kommende år 
  • ansætte op mod 140 nye kollegaer 
  • indtage Tyskland, Norge og Sverige. 

Læs hele artiklen i Børsen 

Niels Stielund fortæller i Børsen om WPU’s vækstplaner. Det handler ...

WPU sigter mod månen

Dato: 24. august 2021

Erhvervshus Sjælland har netop udpeget Waste Plastic Upcycling blandt 20 af regionens virksomheder, som har potentiale til at nå en omsætning på én milliard kroner.

Det betyder, at WPU er med i det eksklusive projekt ”Man on the Moon”, der tilbyder et skræddersyet udviklingsforløb til regionens mest lovende virksomheder.

“Vi er glade for, at Erhvervshus Sjælland ser stort potentiale i vores virksomhed og teknologiske løsning, som kan forhindre afbrænding af plastikaffald. Vi glæder os til at være del af projektet,” forklarer adm. direktør Niels Bagge.

“Man on the Moon” er et strategisk samarbejde mellem Erhvervshus Sjælland, Copenhagen Capacity, DTU, RUC, Absalon, erhvervsakademiet Zealand og så selvfølgelig de 20 udpegede virksomheder. Målet er at skabe fremtidens store virksomheder i Region Sjælland.

Læs mere om ”Man on the Moon”

Erhvervshus Sjælland har netop udpeget Waste Plastic Upcycling blandt 20 af regionens virksomheder, ...

Resultater fra løbende produktion overstiger forventninger

Dato: 6. august 2021

De gode nyheder strømmer ud fra Waste Plastic Upcyclings (WPU) anlæg i Egebjerg.

Efter en testperiode har WPU de seneste måneder været i stabil og løbende drift. Og resultaterne lever ikke bare op til forventningerne – på en række områder performer virksomheden bedre, end man havde turdet håbe på.

”De seneste analyser viser, at vores udnyttelsesprocent er væsentlig højere end forventet og viser os, at vi har fat i en teknologi med enormt potentiale for at revolutionere vores håndtering af plastaffald,” forklarer adm. dir i WPU, Niels Bagge.

Produktionen på WPU’s anlæg i Egebjerg har kapacitet til at håndtere 17 ton plastaffald i døgnet. Plastaffaldet forvandles til 12 ton plastolie og 4,25 ton pyrolysegas.

Anlægget behandler stort set alle typer plastik og efterlader ingen miljøskadelige reststoffer. Desuden kører hele anlægget på energien, der fremkommer i selve processen, hvilket betyder, at produktionen er 100 procent cirkulær.

De flotte resultater afspejles også i de kunder, der står klar til at aftage WPU’s plastikolie. WPU har således indgået aftaler med kunder i ind- og udland, som arbejder med både plastfremstilling og brændstofproduktion.

De gode nyheder strømmer ud fra Waste Plastic Upcyclings (WPU) anlæg i Egebjerg. Efter en ...

Egebjerg virksomhed suser afsted

Dato: 21. juni 2021

WPU har fremskredne planer om at opføre fabriksanlæg i både Esbjerg og Nakskov, og at det går rigtig stærkt for dem bekræfter de hos Erhvervshus Sjælland, der har udpeget WPU til en ud af 20 såkaldte »man of the moon« virksomheder.

Læs mere om WPUs planer i artiklen ‘Tre nye fabrikker og millardomsætning på vej: Egebjerg virksomhed suser afsted’ på sn.dk

WPU har fremskredne planer om at opføre fabriksanlæg i både Esbjerg og Nakskov, og at det går ...

Nyt certifikat beviser bæredygtig produktion

Dato: 11. juni 2021

Waste Plastic Upcycling (WPU) har netop opnået ISCC-certificering af virksomhedens produktion i Egebjerg.

En ISCC-certificering kaldes også et bæredygtighedscertifikat. Beviset er udstedt af Baltic Control Certification og vidner om, at hele produktionsflowet lever op til organisationens strenge bæredygtighedskrav.

”Det er et vigtigt skridt i vores bestræbelser på at vise, at WPU lever op til de højeste internationale standarder for bæredygtig produktion. Og efter at have knoklet for at fremskaffe den nødvendige dokumentation, er vi glade for nu at kunne stå med certifikatet i hånden,” forklarer adm. dir i WPU, Niels Bagge.

Men WPU er ikke ene om at have opnået det eftertragtede bevis. Flere af virksomhedens centrale samarbejdspartnere har opnået tilsvarende certificering. Det betyder, at WPU kan garantere en bæredygtig produktion hele vejen gennem produktkæden.

”Nu kan vi dokumentere over for omverdenen, at vi i endnu højere grad lever op til vores formål: Nemlig at give nyt liv til affaldsplast og skabe bæredygtig balance i produktionskæderne,” fortæller bestyrelsesformand i WPU, Niels Stielund.

certifikat certifikat

Waste Plastic Upcycling (WPU) har netop opnået ISCC-certificering af virksomhedens produktion i ...