Om

Historien om WPU tager for alvor fart i 2019, da Niels Bagge og Niels Stielund i efteråret med få måneders mellemrum beslutter sig for at gå ind i projektet sammen med en gruppe investorer.

I 2020 overbeviser en række succesfulde testkørsler de nye ejere om det enorme potentiale i teknologien.

I august 2020 modtager WPU sammen med DTU støtte fra Innovationsfonden. Pengene går til yderligere udvikling af teknologien.

I 2022 indgår vi et strategisk samarbejde med det internationale selskab Vitol. Selskabet, der er en kæmpe international aktør på energimarkedet, investerer et tocifret millionbeløb i WPU.

Samme år tager vi første spadestik til et helt nyt anlæg i Fårevejle i Odsherred Kommune. Det står færdigt og begynder produktionen i april 2023.

Opførelsen af yderligere to fabrikker er allerede planlagt. De kommer til at ligge i Nakskov og Esbjerg, og de vil begge stå klar og producere på fuld styrke i 2026.

Tilsammen kommer de tre fabrikker til at kunne håndtere 159.000 ton plastikaffald årligt.

 

Organisationsdiagram

Niels Bagge

Niels Bagge er adm. direktør i WPU. Han har stået i spidsen for projektopgaver i milliardklassen – blandt andet for DR og Nykredit. I 2017 solgte han liftfirmaet HH-Intellitech, som han var med til at opbygge.

Niels Stielund

Niels Stielund er bestyrelsesformand og en af hovedaktionærerne i WPU. Han har 30 års erfaring med opbygning af virksomheder – samt som CEO i flere virksomheder i ind- og udland.